VIDEO Infrastructură modernă în centrul orașului. Marea asfaltare continuă pe Strada Marghiloman

Buzoienii care au tot aşteptat ani la rând ca străzile din oraș să fie reabilitate și asfaltate, au parte în fiecare dimineață de câte o surpriză plăcută atunci când tranzitează zona centrală a orașului. Planurile municipalității, de a reda orașului o infrastructură modernă dau roade , iar până în vara anului viitor nu mai puțin de 53 de străzi sunt programate să intre în reabilitare completă .

Străzile intens circulate sunt modernizate pas cu pas pe timp de noapte, cu un covor asfaltic nou și extrem de rezistent, la care se folosește o rețetă modernă pe bază de granit.

Angajații de la Urbis sub supravegherea specialiștilor din Primăria Buzău, au reușit joi dimineața să dea în folosință tronsonul dintre intersecția de la Bazar și până la rondul de la Episcopie.

Șoferii constată cu plăcere că infrastrucura devine pe zi ce trece mai prietenoasă cu mașinile care au fost greu încercate ani la rândul de drumurile proaste din oraș.

Însă și vremea bună a ținut cu muncitorii, care au trudit din greu pentru finalizarea lucrărilor de frezare și de pregătire a asfaltării de pe străzile centrale intrate în reabilitare.

Vești bune vin și de pe strada Marghiloman unde lucrările de reabilitare a rețelei de gaze sunt aproape finalizate, nervii șoferilor fiind întânși la maxim pe perioada cât drumul a fost îngustat pentru introducerea țevilor de plastic sub carosabil.

Începând de luni noaptea , se va asfalta în ritm alert din zona” Bariera Brăilei” și până la Bazar până la finalizarea acestei artere intens circulate, lucrările nocturne rămânând o soluție confortabilă pentru evitarea blocajelor în trafic.

În paralel drumarii de la Urbis vor finaliza și reablitarea străzii Bazalt unde deja s-a turnat covor asfaltic pe timpul zilei pe o porțiune extinsă din drum.

Potrivit municipalității, campania de asfaltare se va extinde în acest an până pe 15 noiembrie, dacă vremea va rămâne călduroasă și va permite lucrări specifice de infrastructură.