VIDEO Incendiu devastator la ferma din Movila Banului care aprovizionează carmangeria Rox-Ana

Un incendiu puternic, întreținut de vântul care sufla cu putere, a distrus în totalitate clădirea administrativă a unei ferme din Cioranca, județul Buzău. A fost nevoie de intervenția a opt echipaje de pompieri din Buzău pentru a pune capăt prăpădului care amenința grajdurile de animale. Intervenția s-a încheiat după mai multe ore de luptă cu focul.

Clădirea de 500 de metri pătrați, compusă din parter și mansardă, s-a aprins joi seară, iar flăcarile au mistuit în câteva zeci de minute întreaga structură din lemn a imobilului.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime, deși în aripa clădirii cuprinse de flăcări locuiau trei bărbați, muncitori la fermă. În câteva birouri de aici erau depozitate numeroase acte. Flăcările înalte de câțiva metri puteau fi observate de la kilometri distanță.

Șase autospeciale de stingere de la ISU Buzău si două de la Ductil și OMV au fost direcționate către locul incendiului. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de lipsa unei surse de apă în zonă, cea mai apropiată conductă de alimentare fiind la peste cinci kilometri distanță, în satul vecin, Movila Banului.

Incendiul a fost stins după câteva ore de intervenție extrem dificilă pentru pompieri, din cauza vântului care sufla cu putere. Flăcările au fost stinse înainte să cuprindă și grajdurile cu animale sau celelalte anexe din vecinătate. Ferma aparține unor oameni de afaceri care mai dețin în Piața Centrală și carmangeria Rox-Ana.