VIDEO Incendiu de proporții în zona industrială a Buzăului: două hale de producție pline cu profile de PVC și lemn, distruse de flăcări

Două hale de producție din zona industrială a Buzăului, care aparțin unei firme producătoare de profile din PVC și lemn, au fost distruse de flăcări luni seara. Din cauza degajărilor mari de fum autorițățile din Buzău au emis un mesaj RO-Alert.

Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 140 de pompieri cu 12 autospeciale de stingere. În ajutorul pompierilor de la Buzău au venit și echipaje din Vrancea, Ialomița, Brăila și Prahova. Din fericire nu au existat victime.

Alarma a fost dată în jurul orei 18.00. O coloană de fum negru care se putea observa de la câțiva kilometri a băgat spaima în oamenii care locuiesc în zonă.

Mai multe hale în care erau utilaje de producție dar și materii prime au fost cuprinse de flăcări.

În incinta fabricii se produceau materiale compozit din lemn și plastic.

Pentru că în zonă erau degajări mari de fum locuitorii au primit mesaj de avertizare prin Ro-Alert.

„Una dintre hale este compromisă total, cealaltă arde cam jumătate din ea, sperăm să nu se extindă. Nu avem semnale că ar exista vreo victimă și că ar exista alte pericole de bubuituri. Au fost niște butelii de oxigen, dar au fost evacuate în timp util.” au precizat reprezentanții ISU Buzău.

Pentru că incendiul se manifesta violent, pompierii buzoieni au cerut sprijin colegilor din județele învecinate.

În total, 12 autospeciale și 140 de pompieri au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„Intervenția este dificilă deoarece a trebuit să luăm toate măsurile, fiind mai mulți operatori ca să fie întrerupt curentul electric, al doilea, a trebuit să evacuăm buteliile de oxigen din hala de lângă noi.” a declarat Stelian Cimpoeșu  comandantul ISU Buzău.

Locuitorii din zonă au ieșit din case în număr mare, alertați de coloana de fum negru care putea fi observată de la kilometri distanță.

Arderea s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață de peste 3.000 metri pătrați.

Lupta cu focull a durat ore bune, iar după ce a fost aproape lichidat, pompierii au început ancheta pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului.

 

Urmărește-ne pe Google News