VIDEO În Buzău, iluminatul festiv de sărbători a fost aprins pe 1 Decembrie

Piaţa Dacia s-a umplut până la refuz, pentru momentul aşteptat de toţi buzoienii, aprinderea luminiţelor de sărbători, din centrul oraşului. Momentul a fost precedat de reprezentaţii de folclor, fanfara militară dar şi de intonarea Imnului Naţional, de către Corul Lira. După aprinderea luminilor, spectacolul din centrul oraşului a continuat.

Peste o mie de buzoieni s-au aflat, joi după-amiază, în Piața Dacia, pentru a participa la aprinderea iluminatului festiv și la inaugurarea Târgului de Crăciun. Tot acum s-a deschis și patinoarul mobil, care va rămâne aici până pe data de 1 februarie 2018.

La ora 17.00, după intonarea imnului de stat de către corul Lira, primarul Constantin Toma a susținut o alocuțiune în care a vorbit despre importanța unirii și despre necesitatea comuniunii dintre buzoieni pentru dezvoltarea orașului.

A urmat momentul cel mai așteptat de buzoieni, aprinderea iluminatului festiv, care i-a avut drept protagoniști pe câțiva copii aleși de primar pentru a apăsa butonul de alimentare a instalațiilor nocturne.

Tot acum s-a deschis și patinoarul mobil, care va rămâne aici până pe data de 1 februarie 2018. Accesul pe gheață este gratuit, însă patinele se închiriază contra sumei de 10 lei.

Distracția va continua în fiecare zi, până la Crăciun, buzoienii având posibilitatea de a-și face cumpărăturile de sărbători de la târgul de Crăciun inaugurat tot în această seară.

De asemenea, pot fi cumpărate de la târg mâncare caldă și produse alimentare. Un colac secuiesc costă 10 lei, un pahar de vin fiert – între 3 și 5 lei, în timp ce o porție de mâncare poate fi cumpărată cu 10-15 lei.

La concertul inaugural de astă-seară au urcat pe scenă: Drăgăicuțele Berca, Fanfara Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, Corul Lira, Mariana Morcan și Taraful (Cluj), Ilie Caraș (Cernăuți), Traian și Dan Popescu (Muntenia), Lazar Novak (Banatul Sârbesc), Ansamblul Ștefan Vodă (Republica Moldova) și poate numele cel mai așteptat, Randi.