VIDEO Imaginile care spulberă orice teorie a scepticilor Covid-19: bolnavii conectați la oxigen așteaptă la UPU Buzău să le vină rândul la Terapie Intensivă

Paturile din secțiile care tratează pacienți cu COVID sunt ocupate iar containerele din curtea spitalului județean Buzău sunt şi ele pline ochi cu pacienţi. Pemtru că este crizăde locuri în spital suspecţi de COVID-19 staţionează în fața Unității de Primiri Urgențe, în aşteptarea diagnosticului de la DSP.

În timp ce anti-vaciniștii și scepticii pandemiei Covid-19 îndeamnă românii să renunțe la măști și la minimele măsuri de prevenție, zeci de buzoieni se zbat între viată și moarte la terapie întensivă.

Noile tulpini ale virusului Covid-19 sunt atât de periculoase încât cei mai mulți pacienți care ajung la spital  au nevoie de suport cu oxigen pentru a putea respira.

Spitalul județean are ocupate toate cele 68 de locuri din secțiile Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, destinate pacienților COVID. Sunt ocupate și cele 14 paturi de la Anestezie și Terapie Intensivă.

Nici spațiile amenajate de urgență în UPU nu mai sunt libere. Un număr de 17 bolnavi, conectați la oxigen, așteaptă în Unitatea de Primiri Urgențe să le vină rândul la Terapie Intensivă.

Din cauza lipsei de locuri din spital, șoferii și asistenții ambulanțelor stau și câte zece ore în curtea de la UPU, iar pacienții așteaptă înăuntru eliberarea unui loc.

După mai bine de un an de pandemie, personalul medical al Spitalului Județean Buzău este epuizat. În acest context, conducera celui mai mare spital din județ face un apel către buzoieni să dea dovadă de responsabilitate.

Directorul Spitalului Județean spune că soluția ar fi încă un spital în care să fie tratați pacienți infectați cu coronavirus. Potrivit acestuia, în acest moment există discuții avansate cu DSP pentru transformarea spitalului din orașul Nehoiu în unitate suport COVID.