VIDEO George Simion vrea să fie vocea mișcării unioniste în Parlamentul European

Cu trei luni și jumătate înainte de alegerile europarlamantare, unionistul George Simion și-a lansat candidatura pentru Parlamentul European. Focșăneanul, cunoscut activist al unirii Moldovei cu România, va candida din postura de independent la scutrinul din 26 mai.

În fața a zeci de susținători, Simion și-a prezentat, astăzi, la Buzău proiectele pe care dorește să le inițieze în forul european.

De un deceniu, George Simion este simbolul mișcării unioniste din România. Jurnalistul focșănean a fost inițiatorul a numeroase campanii prin care a solicitat public unirea Moldovei cu România.

Acum, George Simion a decis să facă un nou pas în demersul său. El va încerca să sprijine procesul unirii celor două țări surori din postura de parlamentar european, motiv pentru care a demarat un turneu național de promovare și de validare a candidaturii, printr-o strângere de semnături.

George Simion, care are nevoie de 100.000 de semnaturi pentru a-si depune oficial candidatura la Europarlamentare, speră să promoveze mesajul unionist și la Bruxelles.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În 2011, a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale.