VIDEO Fotbaliștii de la Gloria Buzău, felicitați oficial pentru promovare, de către edilul Constantin Toma

Jucătorii și staff-ul tehnic al echipei Gloria Buzău au fost primiți joi în sala de ședințe a Primăriei Buzău unde au fost felicitați pentru promovare de către edilul Constantin Toma. La finalul întâlnirii invitații au ciocnit un pahar de șampanie apoi au făcut o poză de grup în fața Primăriei Buzău.

Formația Gloria Buzău a reușit să promoveze în prima ligă a fortbalului românesc după o absență de 15 ani din primul eșalon, cu o etapă înainte de terminarea campionatului, grație victoriei obținute pe teren propriu în fața primei clasate, Unirea Slobozia.

Gloria Buzău a mai promovat până acum în prima divizie de trei ori, în 1978, 1984 și 2007.

Stadionul din Crâng a fost ridicat, în etape, în anii ‘70 şi ‘80. Cu o capacitate de 12.000 de locuri, stadionul Gloria Buzău n-a mai avut parte în ultimii ani de investiţii semnificative şi arena arată învechită, cu scaunele decolarate. Totuşi, ea oferă în continuare condiţii pentru Superliga de fotbal.

Variantele de amplasament luate în calcul sunt actuala poziție de pe Bulevardul Stadionului, dar care nu permite extinderea parcării auto, și o suprafață de lângă Parcul Tineretului, o zonă în care vor apărea multe obiective sportive și de agrement.