VIDEO Focuri de armă pentru aplanarea unui conflict între două familii din Mărăcineni

#image_title

Trupele Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău au fost nevoite să recurgă la focuri de armă pentru aplanarea unui conflict între două familii. Scandalul a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, în zona centrală a comunei Mărăcineni.

Polițiștii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical pentru aplanarea altercației care putea să degenereze. Potrivit unor surse, persoanele implicate ar fi avut asupra lor spray-uri lacrimogene, o drujbă şi alte obiecte contondente pentru ameninţare.

„La data de 27 august, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni au fost sesizaţi cu privire la faptul că între două familii din localitate este în desfăşurare un conflict. Echipajele de poliţie s-au deplasat de îndată la locaţia indicată, în vederea identificării persoanelor, aplanării conflictului şi aplicării măsurilor legale ce se impun”, informează IPJ Buzău.

Pentru gestionarea cu operativitate a conflictului, au fost direcţionaţi în sprijin inclusiv luptători de la SAS şi jandarmi.

„Având în vedere că persoanele aveau o atitudine agresivă, părţile implicate adresând ameninţări cu acte de violenţă, poliţiştii au efectuat focuri de armă în plan vertical pentru detensionarea stării conflictuale”, transmite IPJ Buzău.

Scandalul ar fi fost generat pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Mai mulți indivizi au fost reţinuți pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe.

„Trei persoane implicate au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări. În urma probatoriului administrat, cei trei buzoieni, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentaţi parchetului cu propunerea luării unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Buzău.

Oamenii din sat spun că între cele două familii există animozități de mai multă vreme, iar acesta nu a fost primul conflict între ele.

Urmărește-ne pe Google News