VIDEO Fântânile arteziene din Crâng, magnet pentru buzoieni, încă din faza testelor

Buzoienii aflați la plimbare în jurul eleșteului din Crâng , au avut parte de o surpriză extrem de plăcută după ce artezienele din mijlocul lacului, au început să arunce torenți de apă la mare înălțime. Se fac teste, spun autoritățile, iar până la inaugurare au mai rămas doar câteva zile.

„Sunt doar probe pe care firma care execută lucrarea le face. La final, lacul va fi curățat de vegetație și se va ridica nivelul apei”, a precizat Ionuț Apostu, viceprimar.

Funcționarea artezienelor va îmbunătăți, prin oxigenare, și calitatea apei din lac.

Firma din județul Vâlcea, specializată în fântâni arteziene, e în probe și cu cele trei arteziene din Parcul Tineretului, care vor fi și mai spectaculoase. Aici mai trebuie instalat un sistem de sonorizare.

Autoritățile au promis că artezienele vor deveni puncte de atracţie pentru buzoieni şi vor înfrumuseţa cele două zone verzi.

Primarul municipiului Buzău a mai declarat că investiţia face parte din strategia de îmbunătăţire a mediul de viaţa din municipiu după ce s-a constatat că în ultimii zece ani temperatura medie anuală din oraş a crescut cu 1,3 grade Celsius.

Potrivit proiectului, Parcul Crâng are două fântani arteziene poziţionate simetric faţă de insula mare a lacului, formând litera ”S”. Fiecare arteziană generează zece jeturi verticale care ating o înălţime de 9-10 metri.

Fi.