VIDEO Familia polițistului decedat la spital: ”L-au lăsat să moară în chinuri!”

Familia polițistului decedat luni în condiții suspecte în secția de cardiologie a Spitalului Județean din Buzău acuză cadrele medicale de incompetență gravă și de o atitudine sfidătoare la adresa pacienților.

Familia polițistului s-a plâns reporterilor de la informatiabuzaului.ro că tânărul Motoaşcă Cătălin, de doar 35 de ani ar fi agonizat trei zile sub privirile indiferente ale medicilor și asistentelor.

Soția Motoașcă Ionela de 29 de ani și Brăgău Vasilica, soacra victimei povestesc că au văzut cum bărbatul  se stinge în fața lor, fără să-l poată ajuta. Abia după ce situația s-a complicat, iar pacientul părea fără scăpare, cadrele medicale au intrat în panică.

Urmăriți mai jos interviul cu familia polițistului decedat!

Spitalul Județean de Urgență din Buzău a demarat o anchetă după ce tânărul poliţist de 35 de ani a murit luni seară din cauza unor probleme la plămâni. Poliţistul Motoaşcă Cătălin, angajat în cadrul secţiei de poliţie Racoviţeni s-ar fi prezentat joi, 19 octombrie, la camera de gardă a Spitalului Judeţean Buzău cu probleme respiratorii grave.

Medicii, care iniţial i-au descoperit o serie de probleme la plămâni, au decis să îl interneze de urgenţă pe polițistul buzoian, însă starea tânărului s-a agravat până seara. Familia a cerut transferul cu o ambulanţă la Bucureşti, însă nu a fost mutat într-un spital de specialitate.

Luni seara starea polițistului s-a agravat iar pacientul s-a stins din viață la ora 19.

Conducerea spitalului din Buzău a primit  deja o adresă de la poliție prin care este informată că s-a dechis un dosar penal în cauză, oamenii legii solicitând  mai multe date despre pacient din foaia de observație.  Managerul Spitalului Județean din Buzău, Claudiu Damian a declarat , că s-a demarat deja o anchetă internă,  cu toate familia polițistului nu a depus oficial o plângere la Colegiul Medicilor.

“Pacientul care ulterior a decedat ar fi spus medicilor curanți că se simțea rău de aproape o lună și că ar fi venit la spital doar în urma unor analize făcute la o clinică privată, care au confirmat că suferă de probleme grave la plămâni. Starea lui era deosebit de gravă  când a ajuns la noi , în urma unor analize complexe constatatându-se că are cheaguri de sânge la plămâni. Din păcate cu tot tratamentul și efortul medicilor pacinetul nu a mai rezistat.” a mai decalarat  Claudiu Damian.