VIDEO Explozie puternică într-un bloc din Buzău. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, zeci de persoane au fost evacuate

O persoană a fost rănită, altele au suferit atacuri de panică iar zeci de oameni au fost evacuați în urma unei explozii care s-a produs duminică dimineaţă într-un bloc cu 16 apartamente din municipiul Buzău. De asemenea, câteva apartamente din blocul vecin au fost afectate şi mai multe maşini au fost avariate.

Mai multe apartamente au fost afectate în urma exploziei care s-a produs duminică, la ora 11.30, într-un bloc cu 16 apartamente de pe Aleea Insulei. Deflagrația, urmată de un incendiu puternic, s-a produs la etajul al doilea al blocului, în momentul în care proprietarul, care era singur acasă, ar fi aprins o țigară.

Geamurile tututor apartamentelor din blocul respectiv s-au spart, aceeaşi situaţie fiind şi în blocul vecin. Proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, un bărbat de 36 de ani, a suferit arsuri pe spate, fiind preluat de echipajele medicale sosite la faţa locului. El a fost salvat din flăcări de un vecin.

Toate persoanele din blocul în care s-a produs explozia au fost evacuate, iar cinci au suferit atacuri de panică, fiind preluate de SMURD și Ambulanţă.

Toate apartamentele din blocul respectiv au rămas fără geamuri, ușile de la intrare sunt distruse, tencuiala căzută de pe pereți, mobila stricată. De asemenea, apartamente din alte trei blocuri din vecinătate au rămas fără geamuri în urma exploziei.

Proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagrația locuia singur de două luni, după ce s-a despărțit de soție. A fost ajutat cu bani de părinți pentru a plăti revizia instalației de gaze.

Victima a fost transferată la un spital din Capitală, având, după evaluarea medicilor de la Unitatea de Primire Urgențe, arsuri pe mai mult de jumătate din suprafața corpului. După stingerea incendiului produs, urmează ca pompierii să stabilească ce a provocat dezastrul. În urma evaluării construcției de către experți, aceștia au stabilit că nu este afectată structura de rezistență și nu se impune evacuarea locatarilor.