VIDEO Exercițiu de amploare în curtea Spitalului Județean Buzău

Curtea Spitalului Judeţean a fost scena unui amplu exercițiu coordonat de ISU Buzău. Conform scenariului, un incendiu a izbucnit la secţia de Urologie iar în timpul intervenției aparţinătorii unor bolnavi au provocat scandal, încercând să pătrundă în spital pentru a-şi salva rudele. Peste 110 cadre de la ISU, Jandarmerie şi Ambulanţă au participat la simulare.

În curtea spitalului au descins maşini de intervenție ale pompierilor şi ale Jandarmeriei, echipaje de salvatori dar şi mascaţi, chemaţi să menţină ordinea. Autorităţile au simulat un incendiu, la secţia de Urologie a unităţii spitaliceşti. La salvarea şi evacuarea victimelor, acordarea primului ajutor şi stingerea incendiului au fost angrenate forţe din cadrul ISU, Serviciului de Ambulanţă, personal medical din cadrul U.P.U. şi Jandarmerie.

Conform scenariului, incendiul a fost observat, iniţial, de cadrele medicale din spital. A fost alertat serviciul de urgenţă ce funcţionează în interiorul celei mai mari unitaţi medicale din judeţ, apoi, imediat, a fost anunţat dispeceratul din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. La faţa locului au fost deplasate echipaje ale mai multor instituţii, coordonate de ISU Buzău.

În scenariu, a fost tratată şi o altă situaţie, din păcate, tot mai des întâlnită, în preajma spitalelor româneşti. Mai mulţi aparţinători nemulţumiţi de intervenţia forţelor de deplasate la faţa locului au încercat să pătrundă în spital, pentru a-şi salva rudele din incendiu. Scandalagiii au fost imobilizaţi de o trupă de intervenţie a Jandarmeriei, chemată special la faţa locului, de echipa operativă deplasată, deja, în teren.

La aplicația de azi au participat peste 110 cadre din mai multe structuri şi 27 de autospeciale. Exercițiu a avut ca scop antrenarea structurilor specializate de intervenție și dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, verificarea concepţiei de acţiune şi cooperare la nivel judeţean, precum și verificarea modului de răspuns al tuturor instituţiilor cu atribuţiuni în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.