VIDEO Episod de iarnă severă la Buzău: Consiliul Județean a solicitat inchiderea temporară a mai multor drumuri, din cauza viscolului puternic

#image_title

Viscolul puternic face ravagii la această oră pe drumurile din județul Buzău, cele mai afectate zone fiind cele din Bărăgan unde zăpada de pe câmp este suflată cu putere pe carosabil, îngreunând traficul rutier.

La ora 18.00, DN2-E85 și DN2C sunt blocate temporar după ce mai multe mașini de mare tonaj au derapat oprind circulația. Pe DN 22 Râmnicu Sărat -Brăila au fost impuse restricții pentru mașinile mai grele de 3,5 tone.

Probleme sunt și pe DJ 102F – între localitățile Berca și Chiliile drumul fiind blocat pe ambele sensuri dar și pe DC10- Costești-Ziduri-drumul fiind înzăpezit.

Condițiile meteorologice extrem de vitrege din ziua de vineri au lăsat fără curent mai multe localități din județul Buzău.

Au rămas fără energie electrică un număr de 12 sate: Căldărușanca, Caragele, Gălbinași, Bentu, Amaru, Mânzu, Văcăreasca, Cârligu Mare, Pitulicea și Dulbanu.

Din cauza vizibilității reduse și a carosabilului alunecos, un TIR a derapat și a ieșit de pe carosabil, pe DN1B, la intersecția cu satul Lipia, iar la Viperești, pe DN 10, a ajuns în șanț.

Se circulă cu dificultate, din cauza viscolului, pe DN 2 C Pogoanele-Padina, pe DN 22 Râmnicelu-Băile, DN 10 Ciuta și DN 2 Florica.

Începând cu ora 10.00, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică Cod Galben de viscol, valabilă până sâmbătă, la ora 22.00.

UPDATE ora 19

La solicitarea Consiliului Judetean Buzau, avand in vedere viscolul si cantitatile mari de zapada, de la ora 18:00 s-au inchis temporar circulatiei urmatoarele drumuri:

DJ 203 G – Sarata Monteoru – Leiculesti, Hales – Spital Nifon. DJ 102H – Amaru – E85 si E85 – Corbu. DJ203C – Mihailesti – Movila Banului

DJ 202 -Vadu Pașii – Robeasca coloana autoturisme – 2 microbuze cu muncitori blocate

A fost anunțat responsabilul cu deszăpezirea în zona respectivă – se intervine pentru degajarea părții carosabile cu utilaje de la firma contractată pentru zonă

DJ102H -Amara -Vadu Pașii
Drum blocat- coloana autoturisme

A fost anunțat responsabilul cu deszăpezirea în zona respectivă – se intervine pentru degajare cu utilaje de la firma contractată pentru zonă

S-a deblocat parțial DN2E85, de la Mihailești pe un sens București – Buzău.

UPDATE ora 20D20-DN2E85 blocat de un TIR care a derapat

DJ 214 A: Luciu- Rusetu, un autobuz cu 25 de persoane si 9 autoturisme blocate. Se actioneaza in zona cu un utilaj.

DJ 214 A: Luciu- Rusetu, un autobuz cu 25 de persoane si 9 autoturisme blocate.

Se actioneaza in zona cu un utilaj.
La aproximativ 5 km de la Hanul Ovidiu spre Urziceni, un TIR a derapat si a blocat traficul pe DN2 E85.Se acționează pentru degajare!

Pe Dj 203 I între localitățile Cilibia și Gară Cilibia sunt blocate 3 autoturisme și 1 autoutilitara. Un sens de mers este acoperit cu dune de zăpada, viscol puternic.

Pe tronsonul Maxenu-Smeeni DN2C sunt peste 30 de auto, autobuze oprite pe sensul buzau-maxenu-smeeni, din cauza unui TIR care a derapat

Se intervine pentru degajarea carosabilului de zăpadă cu utilaje speciale.

DJ 203I – 4 autoturisme inzapezite in apropierea loc. Caragele
Trei autoturisme au fost scoase.

DJ 203D – intre localitatile Mitropolia si Scutelnici un microbuz cu muncitori, nu mai poate inainta. Microbuzul a fost scos fara probleme

Urmărește-ne pe Google News