VIDEO Elevii Liceului ”Costin Nenițescu” au protestat la Palatul Comunal, față de măsura mutării lor la ”Meserii și Servicii”

Aproximativ 30 de elevi de la Liceul Tehnologic ”Costin Nenițescu” au protestat, vineri, în fața Palatului Comunal, supărați pe autoritățile care au decis ca școala lor să se mute în următorii doi ani la „Meserii și Servicii”. Câțiva elevi au fost primiți pentru discuții în biroul primarului.

Dotați cu fluiere, vuvuzele și pancarte, adolescenții au scandat mesaje prin care cereau să fie lăsați să învețe în continuatre în localul de pe strada Transilvaniei. Liceenii au strigat ”Să iasă primarul!”, ”Ne vrem liceul înapoi!”, ”Toți avem drepturi egale!” sau ”Nu plecăm din casa noastră!”.

Protestatarii au fost supravegheați de echipaje de jandarmi, poliție și poliție locală. Opt elevi au fost primiți pentru discuții în biroul primarului Constantin Toma. ”Vă înțeleg emoțiile, dar voi ce a-ți fi făcut în locul meu. Eu mă ocup de sedii, nu de mutarea copiilor. Nu mai e nimic de discutat aici. Voi sunteți o forță pe care trebuie să o punem în valoare. Dacă vreți și voi. Pentru că, din păcate, nivelul de pregătire din liceele tehnologice este deosebit de slab”, le-a spus Toma.

După ieșirea din ședința cu primarul, protestatarii de la ”Nenițescu” au declarat că se gândesc la noi proteste, inclusiv la boicotarea anului școlar. ”Ultima speranță în demersul nostru este sprijinul celor de la Colegiul Eminescu, pe care încercăm să îi contactăm”, a declarat Ramona Stuparu, președinta Consiliului elevilor din ”Costin Nenițescu”.

Adolescenții sunt nemulțumiți de decizia autorităților de a-i muta în Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii, situat pe strada Bazalt. Tinerii sunt revoltați de decizia luată de autorități și spun că sunt discriminați. Ei nu vor să plece din școală pentru care au optat atunci când au dat examen la liceul ”Nenițescu” și spun că vor fi afectați de măsura care prevede mutarea lor la o altă unitate de învățământ.