VIDEO Elevă de 11 ani din Mărăcineni, accidentată pe trecerea de pietoni din fața școlii

La puțin timp după ce a coborât din mașina părinților, o fetiță care traversa strada regulamentar a fost spulberată de un autoturism care se angajase în depășirea unor mașini oprite la trecerea de pietoni. La volan se afla un șofer începător. Evenimentul putea avea urmări și mai grave deoarece autoturismul a ajuns cu viteză pe trotuarul de pe partea cu școala. Toată scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Pe imagini se vede cum micuța elevă așteaptă mașinile să oprească la trecerea de pietoni după care începe să traverseze. Sesizează că un autoturism se apropie cu viteză și o ia la fugă. Gestul ei însă o împinge chiar în fața șoferului care a tras de volan pentru a evita accidentul.

Victima este luată pe capotă și trântită peste un gard viu, spre norocul ei. Autoturismul nimerește pe trotuar din fața școlii, pe care din fericire nu se aflau pietoni.

Șoferul și încă doi tineri au coborât din autoturism, au luat fetița și au mutat-o lângă gardul școlii. Între timp, au sosit echipajele de poliție și ambulanță. Șoferul, un localnic de în vârstă de 18 ani, are permisul de numai trei luni.

”Am lovit o fetiță pe trecerea de pietoni. Nu am văzut-o, am lovit-o și am luat-o pe capotă. A apărut dintre niștre mașinile din fața mea, am încercat să evit și de aia am ajuns cu mașina acolo”, a declarat șoferul.

Copila accidentată este elevă în calasa a patra, la Școala din Mărăcineni. Mai avea câțiva metri până în clasă când a fost lovită pe trecerea de pietoni. Oamenii din zonă spun că nu de puține ori sunt probleme pe acea porțiune de drum.

Victima accidentului a fost transportată la Urgențele Spitalului Județean Buzău cu traumatisme minore. E stabilă hemodinamic și este conștientă. Copila are 11 ani și este din Mărăcineni. Ea va mai rămâne internată pentru investigații medicale mai amănunțite.