VIDEO Drum național, închis din cauza poleiului. Poliția din Buzău a instituit trei filtre până la limita cu Brăila

Buzoienii se luptă la această oră cu un fenomen meteo extrem, cunoscut sub denumirea de freezing rain care transformă instantaneu ploaia într-o peliculă de gheață. Ploaia înghețată a transformat încă de dimineață străzile din oraș în adevarate patinoare, spre disperarea pietonilor care abia au circulat pe trotuare.

UPDATE Incepand cu ora 13.30, traficul rutier pe  DN2B Buzău –Brăila a fost redeschis pentru  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 7,5 tone.

UPDATE Instituția Prefectului județului Buzău anunță că, începând cu ora 10.20 s-a închis circulația rutieră pe DJ 203 I pe tronsonul Caragele (comuna Luciu) – Cilibia, din cauza poleiului.

Polițiștii au instituit filtre pe acest traseu. De asemenea, circulația este oprită pe DN 2B Buzău-Brăila, din cauza vântului puternic și a poleiului.

Fenomenul denumit freezing rain este abia la început la Buzău iar efectele neplăcute afectează deja traficul rutier spre Brăila. Drumul național DN2 B Buzău – Brăila a fost deja închis din cauza poleiului și a vântului care suflă cu peste 80 de km pe oră.

Pe acest tronson, polițiștii acționează în filtrele instituite pe raza municipiul Buzău și a localităților Cilibia și Vizireni. Patru utilaje au pornit pe drumul național ca să împrăștie antiderapant.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare cod galben de vreme rea, valabilă de astăzi, 24 ianuarie, ora 04.00 și până pe 25 ianuarie, ora 14.00, potrivit căreia, în zonele de mare altitudine a Munților Banatului, Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură, va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60-80 km/h, viscolind și troienind zăpada. În zonele mai joase, ploaia și lapovița vor determina topirea stratului de zăpadă.

Astfel, o mare parte a țării se va afla sub cod galben de precipitații abundente – ploi, lapoviță, ninsori și polei – și intensificări însemnate ale vântului! Condițiile meteo vor determina depunerea unui nou strat de zăpadă și apariția poleiului.