VIDEO Două comune din Buzău investesc milioane de euro în infrastructură. Gaze, asfalt și canalizare la Vadu Pașii și Săgeata

Două comune aflate pe DJ 203 K, Vadu Pașii și Săgeata, vor deveni în curând extrem de atractive pentru toți investitorii, grație unor proiecte complexe de amenajare a infrastructurii, finanțate din fonduri europene și guvernamentale.

Prețurile la terenuri sunt relativ mici comparativ cu alte zone apropiate de orașul Buzău, însă lucrurile se vor schimba rapid odată cu investițiile de zeci de milioane de euro, în asfaltări, alimentare cu gaze și canalizare. „Noul pod de la Vadu Pașii aflat în execuție va deschide calea investitorilor către noi oportunități de afaceri în zonă. Avem avantajul terenurilor mai ieftine și din acest motiv așteptăm să apară și investitorii care să creeze noi locuri de muncă și noi oportunități pentru  localnici” ne-a declarat Primarul Comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

La Vadu Pașii a început campania de asfaltare, grație unui proiect finanțat cu fonduri europene prin PNDR care include amenajarea cu covor asflatic a 10 km de drumuri comunale din mai multe sate.


În satul  Gura Câlnăului vor fi asfaltate în cadrul acestui proiect străzile Podul Câlnaului și Strada Oltului  iar în satul Vadu Paşii străzile Ionuț Barbu, George Bacovia și Strada Mihai Eminescu.

Urmează satul Băjani cu străzile A. I. Cuza, Ciprian Porumbescu, Vadului, B. P. Hașdeu,  Vasile Alecsandri , Lucian Blaga , Vlad Țepeș și Mircea Eliade care vor primi deasemenea un covor asfaltic tot pe bani europeni. Campania de asfaltare va continua în satele Focşănei pe străzile George Coșbuc, Ion Creangă și DC 243, Stănceşti pe Strada Teiului , strada Piersicului și strada Zengu și în satul Scurteşti pe strzile Gospodari și Leoaica.

Tot în cadrul lucrărilor de infrastructură de la Vadu Pașii, jumatate din satul de reședință al comunei va fi conectat și la canalizare iar pe 0,6 km va fi reabilitată aductiunea cu apă tot din fonduri europene.

Însă cel mai important proiect derulat în comun de cele două localități Vadu Pașii și Săgeata este cel al conectării la rețeua de gaze. În urma unei campanii de consultare a localnicilor, o firmă este acum dispusă să investească peste 10 milioane de euro, întrucât numărul de potențiali abonați este foarte mare.

Acest proiect derulat prin parteneriat public privat va atrage și Consiliul Județean Buzău care și-a dat deja acordul ca magistrala de gaze să fie trasă pe marginea drumului județean 203 K , ce va fi și el asfaltat în totalitate din fonduri europene.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata va asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonații din cele două localități.

Cele două comune vor plăti documentația proiectului în cote egale.”Am primit deja o scrisoare din partea firmei care vrea să investească în rețeaua de gaze ce dovedește că s-a deschis la o bancă o linie de finanţare de 10 milioane de euro special pentru acest proiect. Am intrat în parteneriat cu Vadu Pașii și Consiliul Județean și sperăm ca anul viitor să avem primele gospodării branșate la rețea.” ne-a declarat Sorin Tănase, managerul Comunei Săgeata.

Lucrări complexe  se derulează și pe raza comunei Săgeata la rețeaua de canalizare dar și la asflatarea unor drumuri comunale.”Sperăm ca toate satele să fie conectate la canalizare până la sfârșitul anului , cel mai târziu la începutul anului viitor. De asemenea avem în plan și asfaltarea unor străzi imediat după finalizarea acestor lucrări”a mai spus managerul comunei Săgeata, Sorin Tănase.