VIDEO Doi dintre cei patru răniți în explozia de la Potoceni, transferați la alte spitale din țară

Potrivit medicilor din cadrul Spitalului Județean din Buzău, tânărul în vârstă de 26 de ani a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, iar victima în vârstă de 51 de ani a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Cadrele medicale au mai precizat că tânărul de 26 de ani ar fi suferit arsuri de gradul II-III la nivelul feței, gâtului, trunchiului și membrelor superioare, iar bărbatul de 51 de ani, a suferit arsuri de gradul II-III la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare, toracelui și feței.

O explozie puternică s-a produs, marți seară, în jurul orei 22.00, într-o locuință din Potoceni.

Conform Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, explozia s-a produs în urma acumulării de gaze în bucătăria locuinței.

Deflagrația s-a produs în timp ce un instalator încerca să racordeze centrala termică la gaze, în casa unor soți care abia se mutaseră în noua locuință.

Patru oameni au fost grav răniți, iar trei dintre ei au ajuns marți seară la Terapie Intensivă.

Cei doi soți, Silviu, de 26 de ani, și Veronica, de 43 de ani, abia se mutaseră în casă nouă și chemaseră la orele serii un instalator să facă racordul la gaze. În timpul lucrului, s-a produs o deflagrație pe fondul acumulării de gaze în bucătărie.

În urma deflagrației, ușa locuinței a fost pur și simplu aruncată la mai mulți metri distanță. La intervenție s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială SMURD și trei ambulanțe.

”Am fost solicitați să intervenim la o explozie, la o casă. Am constatat că este vorba despre o explozie neurmată de incendiu. În urma exploziei, au rezultat patru victime care au fost transportate la UPU”, a declarat Mădălin Filip, de la ISU Buzău.

Polițiștii au deschis dosar pentru vătămare corporală și distrugere în urma exploziei în urma căreia patru oameni au fost răniți, doi dintre ei fiind acum în stare foarte gravă. Silviu și Veronica Jilavu, cei doi soți cărora le-a explodat casa, lucrează la UPU ca asistenți medicali.