VIDEO Dezolant: o insulă de PET-uri, ambalaje de plastic și crengi a apărut în apropierea localității Berca

Toate deșeurile au fost aduse din amonte, unde a plouat foarte mult în ultimele zile. Conducerea Prefecturii Buzău susține că deșeurile de pe râul Buzău provin de la gospodării din județul vecin Covasna.

Inundaţiile şi ploile din ultima vreme au adus pe râul Buzău tone de gunoaie și mii de PET-uri. La intrarea în comuna Berca, s-a format un adevărat covor de sticle de plastic, ambalaje, crengi sau alte resturi vegetale. Toate aceste gunoaie au fost aduse din amonte, unde a plouat foarte mult în ultima perioadă.

Apa scursă de pe versanţi a adunat gunoaiele de prin satele de munte şi le-a împrăştiat pe tot cursul râului. Prefectul Carmen Ichim susţine că PET-urile și celalalte deșeuri au fost aduse de viiturile care au lovit gospodăriile din zona de munte, în special de pe raza judeţului Covasna.

Mai multe dintre primăriile de pe Valea Buzăului nu au contracte de salubrizare, fapt care poate explica şi numărul mare de PET-uri strânse pe râu. Conduceera Prefecturii Buzău spune însă că acest detaliu nu influențează mai deloc prezența masivă a deșeurilor pe cursul râului Buzău.

Cu toate acestea, prefectul județului a dispus o verificare amănunţită în teren, pe albia râului Buzău, de la graniţa cu judeţul Covasna până în apropiere de municipiul Buzău.