VIDEO Dezbinarea din familie l-a transformat în monstru pe Mihai, unul dintre bătăușii din pasajul brașovean

S-a abătut rușine mare pe familia și școala absolvită de Mihai Mircea, unul dintre bătăușii care au ajuns în arestul poliției după ce au băgat un bătrân din Braşov în spital. Tânărul este dintr-un sat al orașului Nehoiu însă a plecat de patru ani din localitate. Indicii despre comportamentul său au apărut încă din liceu. El a rămas repetent pentru cumul de absențe, tot din această cauză notele sale la purtare fiind sub 8. În satul natal, oamenii se crucesc atunci când aud că unul de-ai lor e capabil de o așa faptă.

Unul dintre agresorii bătrânului din pasaj este buzoianul Mihai Mircea, de 24 de ani, căruia i se mai spune şi Puiu. A plecat din Nehoiu în urmă cu patru ani, a locuit o perioadă la Buzău, apoi s-a stabilit în Braşov. A fost ajutor de bucătar la un bistro din Buzău, după care s-a angajat barman la un local din Braşov.

Mihai este singurul fiu al familiei Mircea, din satul Bâsca Rozilei, orașul Nehoiu. A fost crescut de bunici, după ce părinții săi au divorțat și și-a văzut fiecare de viața lui. Băiatul a crescut până la anii adolescenței în casa bătrânilor, împărțită acum între tatăl său și un unchi, fratele mamei. Acesta spune că, de rușine, părinții băiatului refuză să mai dea ochii până și cu vecinii din sat.

”Mihai a plecat la Brașov să își facă o viață iar când venea acasă, în sat, nu făcea probleme, nu se certa cu lumea și era proeten cu toți vecinii. Ce s-o fi întâmplat cu el, greu de explicat. O fi anturajul prost de la Brașov, băutura, cine știe ce l-a făcut să dea cu atâta putere în acel bătrân. Părinții săi l-au educat bine însă nu puteau ști ce face el acolo”, ne-a spus Vasile, unchiul lui Mihai.

Vecinii familiei au rămas uimiți când au văzut la televizor scenele extrem de violente, provocate de tânărul lor consătean și prietenul acestuia, Adrian Ceplinsche. Oamenii sunt siguri că lipsa părinților din viața copilului și anturajul nou din Brașov l-ar fi transformat pe Mihai în monstrul pe care l-a văzut o țară întreagă.

”Eu cred că el a ajuns așa și după dezbinarea asta din familia lui. Părinții au divorțat, mama lui și-a făcut altă familie pe lângă Buzău, a fost și plecată prin străinătate, iar băiatul a rămas în grija unui bunic, până a murit și acesta. Este singurul copil și l-au pierdut devreme din mâini. Este urât ce a făcut la Brașov, ce le-a făcut părinților lui dar și cu viața lui, pentru că își irosește tinerețea prin pușcării”, ne-a spus o localnică din satul Bâsca Rozilei.

Jenați se simt și reprezentanții liceului din Nehoiu, pe care Mihai l-a urmat în decurs de cinci ani, după ce a rămas repetent din cauza absențelor. ”A urmat clasa de operator tehnic de calcul între 2009 și 2013. În perioada sa de liceu, cea mai mare notă la purtare a fost 8 iar cea mai mică, 6,5. Din această cauză a și repetat clasa a douăsprezecea. Am încercat disciplinarea lui prin scăderea notei, însă a fost în zadar”, ne-a declarat un reprezentant din conducerea Liceului ”Nicolae Iorga” din Nehoiu.

Buzoianul Mihai Mircea și Ceplinsche Adrian sunt cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. Amândoi erau băuţi în momentul atacului. Bătrânul a fost lovit fără milă până când a leşinat şi a avut noroc cu un paznic care a intervenit şi i-a salvat viaţa.

Imediat ce au aflat contul de Facebook al agresorului din Buzău, sute de români au simţit nevoia să-şi descarce furia postând mesaje dure pe pagina acestuia. Nici mama lui nu a scăpat de critici, contul ei fiind de asemenea asaltat de oamenii oripilaţi de gestul fiului său.