VIDEO Dezastru produs în Buzău de precipitațiile abundente. O stradă din Râmnicu Sărat a fost închisă pe un segment

Fenomenele meteorologice și hidrologice caracterizate prin ploi însemnate cantitativ, respectiv scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de debite și niveluri, înregistrate în intervalul 13-14 martie 2018 au lăsat urme în mai multe localități din județul Buzău.

Iată situația realizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău după ce a centralizat rapoartele operative ale comitetelor locale pentru situații de urgență:

În municipiul Râmnicu Sărat, a fost restricționat traficul rutier pe strada Digului pe o porțiune de 200 de metri, în zona pieței, în urma creșterii semnificative a debitului râului Râmnic.

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea s-au deplasat la fața locului pentru a evalua situația, iar în zilele următoare vor acționa cu utilajele și materialele necesare pentru consolidarea malului expus procesului de eroziune.

În zonă, sunt prezenți polițiștii locali care asigură respectarea interdicției de circulație pentru autovehicule.

În localitatea Vadu Pașii, a fost afectat de viitură un podeț din tuburi de beton care asigura traversarea râului Buzău.

La Lopătari, s-a surpat o porțiune de aproximativ 20 de metri pe un sens de mers al DC 159, în satul Terca. Se circulă pe un singur fir în zona afectată.

În localitatea Murgești, a fost afectat parțial DC 174, ca urmare a unei alunecări de teren; se circulă cu dificultate pe un singur fir.

În comuna Mărgăritești, a fost afectat parțial DJ 203A Mărgăritești – Câmpulungeanca, în urma formării de șanțuri și denivelări pe carosabil. Se circulă cu dificultate.

Comitetele locale pentru situații de urgență monitorizează situațiile apărute și, în funcție de solicitările acestora, CJSU Buzău va trimite în zonele menționate comisii mixte formate din specialiști (ISU Buzău, Instituția Prefectului – Județul Buzău, Consiliul Județean Buzău) pentru evaluarea efectelor generate de fenomenele meteorologice și hidrologice deosebite și dispunerea măsurilor necesare pentru remedierea tuturor problemelor.

Potrivit CJSU Buzău, până în data de 15 martie 2018, ora 12.00, rămâne în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru râul Buzău – bazin superior amonte față de Acumularea Siriu și, până la ora 18.00, se menține o avertizare hidrologică de cod galben pentru râul Buzău – bazin superior și mijlociu.

Au fost ridicate filtrele de informare dispuse de IPJ Buzău – Serviciul Rutier pe DN 10 Buzău-Brașov, se circulă fără probleme.