VIDEO Descinderi la traficanții de mobilier de lux din Calvini. Doi suspecți, acuzați de evaziune fiscală

Polițiștii din Buzău au descins la o grupare de interlopi din Calvini, o comună din Buzău celebră în toată lumea pentru construțiile faraonice ridicate de clanurile din zonă. Perchezițiile au vizat gruprea din jurul a două persoane bănuite că au strâns o avere din comerțul cu mobilier de lux, cumpărat din Egipt și vândut în toată țara.

Totul, fără să achite vreo taxă către stat, ori să poată justifica banii cu care au făcut asemenea achiziții.

Un afacerist buzoian a reușit să mobileze mai multe palate cu piese pe cât de extravagante pe atât de scumpe, unele acoperite cu foiță de aur. Împreună cu asociatul său, un consătean din Calvini, a pus bazele unei filiere care aducea mobilier din Egipt și le distribuia în toată țara. Cei doi promovau marfa de top pe rețelele de socializare.

Cei doi asociați vindeau seturi de mobilier pentru dormitor sau living care valorau între 4.000 și 8.000 de euro.

După ce s-au convins că afacerile merg, și-au deschis și o firmă, însă fără a trece în documentele contabile tranzacțiile. Cei doi bărbați din Calvini au strâns o avere din comerțul cu mobilier de lux pentru că nu au plătit nici TVA și nici alte taxe. Poliția le-a stricat mașinăria de făcut bani.

„Din cercetări a reieșit că în perioada august 2023 – martie 2024, doi bărbați de 37 și 39 de ani, din Calvini, ar fi achiziționat elemente de mobilier, din lemn, considerate de lux, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane interesate.” ne-a declarat Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin operațiunile derulate ilicit timp de șapte luni a fost estimat de anchetatori la peste 135.000 de lei.

Polițiștii și jandarmii buzoieni au descins, miercuri dimineață, în locuințele celor doi bărbați din Calvini, dar și la apropiații lor din țară.” Polițiștii de Investigare a infracționalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pun în executare 28 de mandate de percheziție domiciliară în Buzău, București și Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscalî în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată. ” a mai precizat Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Surse din rândul anchetatorilor spun că, înainte de a se profila pe comerțul cu mobilă de lux, cei doi interlopi din Calvini au comis numeroase furturi în Statele Unite ale Americii și în Franța.

Din banii strânși, cei doi buzoieni au început să achiziționeze mașini de lux sau să ridice vile impunătoare în Calvini, dar pe numele unor rude. Comuna ajunsă celebră în toată lumea pentru construțiile faraonice ridicate de clanurile din zonă a impresionat-o recent și pe această vloggeriță din Argentina.

Unele palate din Calvini au fost ridicate de locuitori care trăiesc din ajutoarele sociale. Altele au fost construite cu bani câștigați din cerșit și furturi comise în Occident.