VIDEO Descinderi la traficanți de etnobotanice din Buzău și Râmnicu Sărat. Nouă indivizi au fost aduși la audieri

Un număr de opt percheziții domiciliare au fost efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău şi Ploieşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat. Descinderile au vizat persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu plante psihotrope.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – octombrie, cei în cauză ar fi procurat, de pe raza municipiului Galaţi, substanţe etnobotanice de la diferite persoane, pe care ulterior le-ar fi porţionat şi revândut contra unor sume de bani mult mai mari, pe raza celor două municipii din judeţul Buzău.

Astfel, în această perioadă, cei nouă membri ai grupării ar fi pus în circulaţie aproximativ 400 gr. de plante psihotrope, obâinând pe ele sume de peste 20.000 de lei.

În urma perchezițiilor, de la locuinţele bănuiţilor au fost ridicate diferite cantităţi de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, iar în baza mandatelor de aducere cele nouă persoane au fost conduse la audieri, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști din cadrul SCCO Buzău, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău sub aspectul comiterii infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv”.

La acțiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi.