VIDEO Descinderi în forță la la traficanți de etnobotanice și falsificatori de carduri bancare

La Buzău, descinderea DIICOT din cadrul operațiunii Ziua Z a vizat zece ținte din municipiu, legate de activitatea a trei grupări infracționale care colaborau între ele. Acestea sunt suspectate de evaziune fiscală, infracțiuni informatice și trafic de substanțe interzise.

Într-o înregistrare efectuată în timpul descinderii din zona Crâng apare un tânăr care sparge geamul unei mașini. Este vorba despre proprietarul unui autoturism folosit, potrivit anchetatorilor, de una dintre grupările infracționale.

Gestul extrem vine după îndelungi negocieri cu ofițerii DIICOT și ai Jandarmeriei, cărora tânărul le-a spus initial că nu are cheile la el.

După mai multe discuții cu polițistul de caz, a luat o cărămidă de pe jos și a spart geamul autoturismului.

Ulterior, tânărul a fost urcat într-o mașină a Jandarmeriei și împreună cu polițistul a plecat de la fața locului. Autoturismul fără geam a rămas să fie păzit de un al doilea echipaj de poliție chemat la fața locului.

Acțiunea DIICOT și a Jandarmeriei s-a derulat în parcări și la adrese din zona Bălcescu- Crâng și cartierul Broșteni. Politiștii au derulat 20 de percheziții în alte județe.