VIDEO Defilare de Ziua Naţională. Mulţi spectatori au fost dezamăgiţi de parada din care au lipsit transportoarele şi tancurile

Timp de o oră, peste trei mii de buzoieni au asistat, pe platoul din faţa Prefecturii, la ceremoniile militare şi religioase organizate de administraţia publică şi armată. Faţă de anul trecut, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, angajaţii MApN şi ai M.A.I. au mărşăluit fără a-şi mai etala tehnica militară, spre dezamăgirea multor spectatori.

Festivităţile au început la ora 10.00, cu un ceremonial religios oficiat de trei preoţi ai Arhiepiscopiei, urmat de scurte discursuri ale şefilor administraţiei locale, judeţene şi ale reprezentanţilor Armatei, de la tribuna oficială.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu a transmis buzoienilor prezenţi la festivităţi mesajul premierului Mihai Tudose.

După depunerea de coroane la Monumentul Eroilor de lângă Prefectură a urmat un exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei – drill team, executat de către militari din cadrul Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”. A fost un exerciţiu pe placul buzoienilor, care i-au aplaudat minute în şir pe militari.

Buzoienii şi-au îndreptat apoi atenţia spre parada militară. Câteva mii de persoane de toate vârstele, de la copii cu steaguri în mâini, până la părinţi şi bunici, i-au admirat pe militarii în uniformă, însă în final s-au declarat dezamăgiţi.

Asta, pentru că deşi se aşteptau ca militarii să defileze alături de tehnica din dotare, niciun vehicul militar nu a fost scos în stradă.