VIDEO De ce vin asistații social la Bursa locurilor de muncă? De frică să nu piardă banii statului

Bursele locurilor de muncă au ajuns adevărate sperietori pentru beneficiarii ajutoarelor sociale. Culmea, nu fug de ele ci, din contră, iau cu asalt standurile cu oferte de angajare. Doar că trec în fugă pe la doi sau trei angajatori, cât să-și demonstreze bunăvoința, după care își văd de drum. După o astfel de bursă, doar unul din zece participanți se alege cu un job.

Sute de buzoieni au așteptat să intre la Bursa locurilor de muncă de la liceul agricol însă pe cei mai mulți i-a scos din case frica de a pierde avantajele bănești oferite de stat. Beneficiarii ajutorului minim garantat au aflat că pot pierde alocațiile, asemenea șomerilor, dacă nu demonstrează că vor să se angajeze.

Sala în care s-a desfășurat Bursa a fost un furnicar de oameni. Traseul multora era dinainte stabilit: un tur rapid al standurilor, cât să le fie bifată prezența, după care se făceau nevăzuți spre regretul anajatorilor.

Atât şomerii indemnizaţi , cât şi cei neindemnizaţi între care sunt şi beneficiarii de la Legea 416 sunt obligați să își caute locuri de muncă potrivite profilului lor. În cazul în care vor refuza să se prezinte la interviurile de angajare respective, li se va tăia ajutorul bănesc primit de la stat.