VIDEO Cum s-a comportat șenilata pompierilor pe drumul scufundat în noroaiele din care un jeep a fost scos cu boii

Sunt drumuri în județul Buzău unde numai cu șenilele ai șanse de izbândă. Nu e o glumă: precipitațiile din ultima vreme au distrus și mai mult drumul dintre satele Gura Bădicului și Jghiab, comuna Mânzălești, ajuns celebru zilele trecute odată cu postarea unui videoclip în care un jeep este tras din noroi cu boii. Pentru aducerea unui bolnav la ambulanță, a fost necesară intervenția unei șenilate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

La orele prânzului, pompierii au fost solicitați să meargă cu șenilata din dotare la Mânzălești, pentru a aduce un bătrân bolnav dintr-o zonă greu accesibilă din cauza noroaielor. A fost o sarcină grea chiar și pentru un vehiculul echipat special pentru astfel de intervenții. Salvatorii au avut nevoie de două ore să se deplaseze până la domiciliul bolnavului și să-l aducă la ambulanță.

Despre noroaiele din Mânzălești s-a vorbit mult zilele trecute, după ce o localnică a surprins momentul în care un autoturism de teren cu sute de cai putere, împotmolit în noroi, este scos la liman de doi boi.

”Poate văd şi autorităţile locale în ce hal trăim, consiliul judeţean, parlamentarii, să ne ajute cineva”, se arată în mesajul care însoţeşte filmuleţul postat de Măndiţa Dinu. Satul Gura Bădicului, comuna Mânzălești, mai are vreo 30 de locuitori care, de fiecare dată când plouă sau ninge, rămân izolați.