VIDEO Cum le-au cinstit autoritățile județului pe cele șase buzoience care s-au născut odată cu România Mare

Eveniment organizat la Buzău de Ministerul Afacerilor Interne în cinstea românilor în viață care s-au născut în cursul anului 1918. În acest context, au fost vizitate de autorități șase buzoience care s-au născut odată cu România Mare.

Au fost martore la toate transformările petrecute în societatea românească, inclusiv la ororile celui de-al Doilea Război Mondial. Au învățat să-și reprime visurile, idealurile, în timpul zecilor de ani de regim comunist și s-au străduit să înțeleagă noul sens al lucrurilor, așa cum acesta s-a conturat după înlăturarea totalitarismului.

Este, pe scurt, povestea a șase vârstnice domiciliate în Buzău, Râmnicu Sărat, Mânzălești și Padina care au venit pe lume în anul Marii Uniri și pentru care povara tot mai apăsătoare a anilor este mai ușor de suportat doar datorită dragostei cu care sunt înconjurate de familiile lor.

În semn de apreciere, venerabilele buzoience au primit din partea Ministerului Afacerilor Interne și a autorităților județului câte un steag tricolor, o insignă simbolizând Centenarul Marii Uniri și o scrisoare de mulțumire, precum și un aranjament floral în culorile drapelului național.

La vizitele festive au luat parte prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, subprefectul Sorin Gheorghe, șefii Inspectoratelor de Poliție, de Jandarmi și pentru Situații de Urgență din Buzău – cms. șef Laurențiu Pantazi, lt. col. Virgil Cueru, respectiv col. Viorel Găvăneanu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și comandantul Garnizoanei Buzău, gl. bg. Gheorghiță Vlad.

Activitatea se înscrie în campania ”O viață cât un Centenar!” organizată de M.A.I. în cinstea celor aproximativ 270 de români în viață, care s-au născut în cursul anului 1918.