VIDEO Cum arată noua grădiniță din satul Vadu Pașii după o investiție de peste 1 milion de euro

Autoritățile din Vadu Pașii se pot lăuda de luni 5 septembrie, cu una dintre cele mai frumoase grădinițe construite vreodată în județul Buzău. La debutul noului an școlar, prichindeii au fost primiți într-o clădire realizată la cele mai exigente standarde europene, cu clase luminoase, parchet și mobilier modern, centrală proprie, bucătărie, sală de mese și grupuri sanitare impecabile.

Cei peste 100 de preșcolari  care au început luni 5 septembrie, un nou an școlar, au fost întâmpinați cu emoții de către educatoarele din satul Vadu Pașii, care abia așteptau să muncească în condiții decente.

“Autoritățile locale au făcut eforturi susținute ca să ne ofere condiții decente pentru derularea actului educațional la standarde ridicate. Cu ani în urmă devenise o modă să-ţi duci copilul la Buzău însă acum lucrurile s-au schimbat iar imaginile vorbesc de la sine “,ne-a declarat Viorica Rotărescu, directorul Grădiniței din satul Vadu Paşii.

Autoritățile locale au precizat că atragerea de finanțări masive din fonduri europene și guvernamentale a devenit un deziderat în ultimii ani.

“După această investiție eu cred că putem spune că ne încadrăm în rândul localităților dezvoltate în ceea ce privește infrastructira educațională. Nu este un secret că ne dorim să concurăm cu cele mai bune instituții de învățământ din țară și de aceea dăm o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii”, a declarat primarul Gheorghe Firon.

În urmă cu doi ani autoritățile locale au inaugurat la debutul anului școlar una dintre cele mai frumoase unități de învățământ din Buzău, tot după o investiție de 1 milion de euro, la școala din satul Vadu Pașii.

Nouă grădiniță din satul Vadu Pașii a costat aproape 50 de miliarde de lei vechi, fiind construită cu finanțare din fonduri guvernamentale și europene.

Urmărește-ne pe Google News