VIDEO Concurs cultural sportiv la Pogoanele. O legendă a fotbalului buzoian a dăruit mingi cu autograf

Peste 100 de elevi și profesori din Orașul Pogoanele și comunele limitrofe au participat duminică la prima ediție a unui concus cultural sportiv organizat sub egida România în anul Centenarului Marii Uniri. La evenimentul organizat pe terenul de fotbal din localitate a participat și antrenorul Ilie Stan, fiu al localității, care a cunoscut consacrarea ca jucător la echipa Steaua București pentru care a jucat nouă sezoane.

Prima ediție a concursului cultural sportiv a fost organizată de către conducerea Liceului Tehnologic din Orașul Pogoanele în parteneriat cu consiliul local și primăria din localitate. Cântecul și dansul au animat manifestarea cultural sportivă preț de aproape patru ore.

Vremea a ținut cu organizatorii, pe scena amplasată lângă terenul de fotbal din Pogoanele evoluând sub ropote de aplauze mai multe grupuri artistice formate din elevii școlilor participante. “Este o inițiativă lăudabilă să combini activitățile culturale cu cele sportive într-o epocă în care cei mici sunt dependenți de tehnologie și uită de multe ori să mai facă sport. Vom sprijini fără rezerve astfel de inițiative ale cadrelor didactice însă ne propunem ca de acum acest concurs să devină o tradiție a localității noastre”, ne-a declarat Primarul Orașului Pogoanele, Florin Dumitrașcu.

La evenimentul de duminică 3 iunie au participat elevi de gimnaziu din comunele Scutelnici, Luciu, Padina, Largu dar și de la liceele teoretice din Pogoanele și Rușețu. “Copiii au reacționat extraordinar la evenimentul organizat de noi, venind în număr foarte mare astăzi la Pogoanele. Ne bucurăm că sunt atrași și de sport pentru că avem nevoie de mișcare pentru a trăi într-un mediu sănătos. Vrem să îi mulțumim și lui Ilie Stan, fiu al orașului nostru ,pentru că ne-a ajutat să promovăm acest concurs”, ne-a declarat Raluca Buturugă , directorul Liceului Tehnologic Pogoanele, organizator al concursului.

După festivitatea de premiere a micilor artiști a urmat și întrecerea sportivă interșcoli, unde fotbalul a făcut deliciul celor prezenți. La finalul competiției antrenorul Ilie Stan, născut în orașul Pogoanele, le-a împărțit micilor fotbaliști mingi semnate cu autograf.

”Mă bucur că am fost invitat la un astfel de eveniment care este foarte important pentru educația celor mici. Este o onoare pentru mine că am fost primit cu o asemenea căldură de toată comunitatea. Voi fi prezent la Pogoanele de fiecare dată când voi fi invitat”, a declarat Ilie Stan.

În anul 2007 Ilie Stan a reușit să ducă Gloria Buzău în liga întâi alături de Ion Viorel însă cea mai mare realizarea ca antrenor a avut-o la echipa Victoria Brănești pe care a a promovat-o în premieră în Liga I în anul 2011.

Stan a ocupat și postul antrenor second al Naționalei României de-a lungul tipului antrenând mai multe echipe din primul eșalon al fotbalului românesc printre care și Steaua București .El s-a făcut remarcat și în fotbalul asiatic în țări precum Iran, Emirate, Oman, Arabia Saudită, Irak sau Qatar.