VIDEO Comuna Vernești, groapa de gunoi a unor persoane certate cu bunul simț

#image_title

Un individ care a a aruncat un sac plin cu gunoi la marginea unui sat a primit pe lângă amendă și o lecție usturătoare. Surpriz i-a venit chiar la poarta locuinței după ce făptașul a fost identificat cu ajutorul unei camere de supraveghere.

Un băbat din municipiul Buzău, s-a gândit să scape de gunoiul din curte, cât mai repede, transportându-l în mai mulți saci, până la.marginea comunei Vernești.

Însă utoritățile locale din Vernești au fost vigilentè și au identificat persoana care a abandonat deșeurile, fiind sesizată și Poliția.

În baza probelor video contravenietul a primit o amendă în valoare de 2.500 lei, în plus, fiindu-i înapoiate și gunoaiele ce proveneau din curtea sa.

Autoritățile din comuna Vernești au luat gunoiul și i l-au returnat buzoianului. În momentul în care s-a văzut cu gunoiul la poartă, cetățeanul a ținut să explice că a recurs la gest din cauza operatorului de salubritate din municipiu, pentru că nu a ridicat la timp deșeurile.

Au fost multe astfel de cazuri în Vernești, spun autoritățile. Un sătean care a aruncat pe domeniul public cadavre de animale a fost amendat, urmând să fie anunțate și alte autorități, inclusiv cele cu rol de protecție a mediului.

Autoritățile din Vernești spun că, în ultima vreme, comuna a devenit groapa de gunoi a unor persoane certate cu bunul simț. Și, din păcate, nu sunt deloc puține. Pe terenurile din comună, la marginea șoselelor sau pe câmpurile din apropiere, periodic sunt aruncate diverse deșeuri provenite din gospodării.

„Am identificat persoanele iresponsabile care au aruncat gunoaie/cadavre de animale, iar acestia și-au primit gunoaiele înapoi, împreună cu o plângere la poliție și o amendă pe măsură! Vă reamintim ca sunt camere de supraveghere prin toată comuna și se vor suplimenta acestea, astfel încât să ne civilizăm, să ne respectăm și să plătim atunci când legea este încălcată”, a scris pe Facebook Mădălina Enache, viceprimarul comunei Vernești.

Administrația locală face demersuri pentru achiziționarea de camere de supraveghere care să poată citi inclusiv numărul de înmatriculare al mașinii cu care circulă cei care abandonează gunoiul pe domeniul public.