VIDEO Comisarii Gărzii de Mediu au salvat țestoasele din vechea fântână de la gară

Misiune a Gărzii de Mediu pentru salvarea țestoaselor și peștișorilor care se zbăteau pe fundul unui bazin aproape secat din zona Gării Buzău. Micile animale au fost mutate în Heleșteul din Parcul Crâng. Semnalul de alarmă a fost tras pe Facebook de un buzoian care a anunțat că nu mai este apă în fântâna de la gară.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au mobilizat în urma apelului lansat pe Facebook de un cetățean care a observat că apa din bazin scăzuse alarmant în ultimele zile din cauza secetei excesive, iar bietele viețuitoare riscau să moară în cel mai scurt timp.

”Ani de zile a fost un simbol al gării și acum e lăsată să se ducă împreună cu cele două țestoase și o mulțime de pești, în special pui, asta dacă nu s-a evaporat complet apa!” este mesajul care a alertat autoritățile.

Comisarii de Mediu au salvat cinci broscuțe țestoase și câteva zeci de pești captivi în vechiul bazin aproape secat din zona Gării Buzău, micile animale fiind mutate în Heleșteul din Parcul Crâng.

Anterior, după apariția unor probleme la alimentarea cu apă a vechii arteziene, angajații Stației CFR Buzău au reușit să mai captureze o parte din animalele care populau bazinul și care au fost relocate în lacul din Parcul Marghiloman.