VIDEO Circulația către satele izolate din Cănești și Chiliile a fost reluată după ce a fost reparat podul de tuburi de pe DC 94

Circulația rutieră pe DC 94 a fost reluată până în satul Șuchea, din comuna Cănești, iar pietonal și cu atelaje se poate ajunge până în Trestioara, Crevelești și Budești, din comuna Chiliile. Aproape 400 de persoane din cele două comune buzoiene au rămas izolate vineri seara, după ce râul Sărățel și a ieșit din matcă și a mutat tuburile de beton pe care se făcea accesul către patru sate.

După potopul de vineri, o viitură puternică a dislocat tuburile care asigurat traversarea râului Sărățel către patru localități.

Satul Șuchea din comuna Cănești, unde locuiesc 120 de oameni, și satele Trestioara, Crevelești și Budești din Chiliile, cu 280 de locuitori, au fost izolate de vineri seară.

Autoritățile buzoiene s-au mobilizat sâmbătă dimineață și au adus în zonă utilaje care să repună tuburile la loc iar traficul să fie reluat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, lucrarea s-a încheiat sâmbătă seară.

”Traficul rutier pe DC 94 a fost reluat la ora 21.00 până în satul Șuchea, din comuna Cănești, iar pietonal și cu atelaje se poate ajunge până în Trestioara, Crevelești și Budești, din comuna Chiliile. Încă mai sunt probleme pe drumul către satele din Chiliile din cauza cărora încă nu se poate circula rutier”, a declarat Gabi Cozma, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Buzău.

Mai mulți jandarmi buzoieni au fost mobilizați pentru decolmatarea barajului de la Izvorul Mocearului ce asigură alimentarea cu apă potabila a peste 1.700 de persoane din comunele Chiliile și Cănești.

Și problemele din alte zone provocate de precipitațiile abundente sunt în curs de remediere.

DJ 203L între localitățile Odăile și Brăiești s-a surpat pe o jumătate din lățimea părții carosabile, circulația desfășurându-se alternativ pe un sens fiind afectate 2 poduri din tuburi care asigurau accesul către cătunul Timoiu și cartierul „La Croitori”.

Accesul către satele Goidești, Brătilești și Ivănețu se face pe un singur fir.

În localitatea Lopătari au fost distruse mai multe podețe peste râul Slănic care asigurau accesul către satele Săreni, Vârtejul și cătunul Chirani, accesul realizându-se doar pietonal.