VIDEO Cinismul unui violator periculos, acuzat că a agresat trei minore: „sunt doar prostituate pe care le-am plătit!

Polițiștii buzoieni au încătușat miercuri, un bărbat acuzat de act sexual cu minore, agresiune sexuală și șantaj. Suspectul este un recidivist, Costel Ghiță, iar victime i-au căzut câteva adolescente. Acesta a făcut 11 ani de închisoare, după un viol, urmat de sinucidere, în 2008.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale ai Poliției municipiului Buzău au efectuat miercuri două percheziții domiciliare, la un bărbat bănuit de agresiune sexuală, act sexual cu un minor și șantaj.

Din cercetări a reieșit că, din luna aprilie 2020 și până în prezent, bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu trei minore și ar fi săvârșit gesturi de natură sexuală față de acestea.

Ulterior, acesta ar fi șantajat minorele cu publicarea de fotografii sau mesaje pe rețelele de socializare și le-ar fi determinat să continue relația cu el.

În urma perchezițiilor, polițiștii de investigații criminale au ridicat mai multe înscrisuri, fotografii și medii de stocare.

Bănuitul va fi condus la sediul Poliției în vederea audierii, fiind cercetat pentru agresiune sexuală, act sexual cu un minor și șantaj.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În aprilie 1997, când, după o seară plină de evenimente, petrecută în compania altor tineri, a fost acuzat că a violat o adolescentă în vârstă de 19 ani, care, din cauza tulburărilor produse de abuzul sexual, s-ar fi aruncat de pe Podul Mărăcineni, în albia râului Buzău.

Șase ani mai târziu, timp în care a stat în arest preventiv, unde a contestat măsura prin refuz de hrană, Costel Ghiță și Marius T. au fost condamnați definitiv la 15, respectiv, 17 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de viol urmat de sinuciderea victimei.

Pe 19 martie 2008, după aproape 11 ani de detenție, Costel Ghiță a fost eliberat condiționat. Ghiță a susținut că nu a violat-o pe adolescentă, iar pe de alta, că aceasta nu și-a luat viața, ci ar fi fost ucisă.