VIDEO Cel mai abil șofer din România, premiat de polițiștii din Buzău: a evitat miraculos o bătrână care traversa neregulamentar

Buzoianul Georgian Dinu, șoferul care a evitat în ultimul moment o bătrână care i-a ieșit în cale pe un drum din Galați, a fost premiat marți de polițiști.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a reușit să salveze viața unei bătrâne de 90 de ani printr-o manevră care i-a avariat autovehiculul de mare tonaj și a distrus un gard și un stâlp de iluminat.

Şeful Serviciului Rutier a înmânat conducătorului auto o diplomă care atestă simbolic calificarea sa ca Master în condus defensiv, iar domnul Dinu Georgian a transmis colegilor de breaslă că o conduită preventivă în trafic poate salva vieţi.

„Vreau să îi acordăm toată stima și toată aprecierea noastră pentru că nu de multe ori ne întâlnim cu astfel de exemple cum a reușit dumnealui să efectueze acea manevră într-un spațiu redus și într-un timp foarte mic, ceea ce a dus la salvarea unei vieți omenești. Pentru aceasta îi oferim o diplomă și un mic premiu simbolic care să vă aducă aminte și să vă permanentizeze această prezență de spirit și acest gest pe care l-ați făcut pe drumurile publice”, a spus comisarul Silviu Dinu, șef Serviciul Rutier al IPJ Buzău.

La rândul său, șoferul a explicat cum s-a întâmplat totul dar și că nu este la primul eveniment de acest gen, anul trecut reușind să evite un impact violent cu un bărbat de 80 de ani aflat la volanul unei mașini care i-a ieșit în față.

„Am descărcat bere la un depozit de la intrare în Galați și pe la 10.20 m-am pus în mișcare iar după cinci kilometri după două curbe m-am trezit în față cu un pieton care ieșea fără să se asigure de la un magazin alimentar. Fiid atent și având o viteză mică am virat stânga, am frânat și am intrat în gardul unui om și am dărâmat un stâlp de electricitate”, a declarat Georgian Dinu.

Ofiţerul din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității a încheiat activitatea prin a reitera câteva recomandări rutiere pentru ceilalți buzoieni participanți la trafic, astfel încât aceştia să evite posibila implicare în accidente de circulaţie.

Urmărește-ne pe Google News