VIDEO Ce a pățit un cămătar din Buzău după ce a forțat o contabilă să-i plătească dobanzi astronomice pentru un împrumut

Un interlop cu mare notorietate în Buzău fost reținut de poliție, pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj. Timp de doi ani, suspectul ar fi amenințat cu acte de violență o contabilă din Buzău, căreia îi pretindea dobânzi uriașe la cele câteva mii de euro oferite cu camătă în urmă cu doi ani.

La data de 3 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Buzău, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară la imobile utilizate de un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de camătă şi şantaj.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Buzău.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022-2024, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din Buzău, ar fi împrumutat cu bani o femeie, contabilă la o firmă din Buzău şi, ulterior, ar fi recurs la adresarea de amenințări cu acte de violență asupra acesteia, pentru a o determina să îi remită atât sumele de bani împrumutate, cât și dobânzile impuse pentru acestea. Cămătarul îi transmitea femeii mesajele de amenințare inclusiv prin intermediul copilului ei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor 23.700 de euro și 29.500 de lei, mai multe medii de stocare și înscrisuri cu valoare probatorie.

În baza mandatului de aducere, bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.