VIDEO Căruță răsturnată lângă avionul din giratoriul din nordul municipiului Buzău

O întâmplare cu un căruțaș beat în rolul principal putea avea urmări dintre cele mai grave, dacă se producea la ore cu trafic auto ridicat. În timp ce proprietarul unui atelaj încărcat cu lemne de foc își încheia ziua de muncă la terasa din parcarea Penny, caii pe care credea că i-a legat de gard s-au speriat și au luat-o la fugă înspre un giratoriu intens circulat.

Caii și căruța încărcată cu lemne la care erau înhămați au apucat să parcurgă câteva sute de metri către giratoriul cu avion în mijloc apoi au alergat pe contrasens până la semaforul din dreptul centrului comercial.Din cauza stâlpișorilor de pe trotuar, atelajul s-a răsturnat pe o parte, ocupând prima bandă de pe sensul de intrare în oraș. Mai multe echipaje de Poliție au sosit la fața locului pentru a dirija circulația și pentru a-l trage la răspundere pe căruțașul neglijent.

Căruțașul, de fel din Tisău, ducea un transport de lemne din Vernești unui client din Poșta Câlnău. A făcut un popas de câteva zeci de minute la terasa unei carmangerii, perioadă în care s-a îmbătat bine.

Întâmplarea care se putea solda cu pagube materiale uriașe, chiar cu victime umane, i-a adus căruțașului o amendă usturătoare, pentru conducerea atelajului în stare de ebrietate și punerea în pericol a siguranţei circulaţiei rutiere.

Mașinile de pe sensul de intrare în municipiu au fost dirijate pe cealaltă bandă de circulație timp de 15 minute, până când un utilaj de la Urbis a repus atelajul pe roți și l-a îndepărtat de pe carosabil. Caii au scăpat nevătămați.