VIDEO Carambol cu 5 raniți, pe DN2E85, la Costești. În accident, implicată și o ambulanță care transporta un pacient

Cinci persoane au ajuns la spital in urma unui grav accident petrecut luni după amiaza, pe DN2E85, pe raza comunei Costești. De vină pentru producerea acestui incident rutier ar fi un șofer care a efectuat o depăsire riscantă.

Traficul a fost blocat mai bine de 1 oră pe DN2 E85, la ieșire din satul Spătaru, în urma unui carambol.

O ambulanță, un autoturism și un autotren de mare tonaj au intrat în coliziune, după ce unul din șoferi ar fi evitat în ultimul moment un impact frontal cu o mașină care a efectuat o depăsire riscantă.

Potrivit martorilor, autoturismul ar fi lovit autotrenul, mașina ricoșând pe contrasens unde a fost lovită violent de o ambulanță care transporta un pacient către un spital din capitală.

În urma impactului extrem de violent, doi pasageri din autoturism au suferit politraumatisme după ce au fost aruncați pe câmp, alți doi ocupanți, șoferița de 47 de ani și in copil de 10 ani, suferind traumatisme la membre și torace.

Șoferul ambulanței dar și pacientul aflat pe targă au scăpat nevătămați, asistenta fiind însă rănită și transportată de urgență la spital.

Serviciul Județean de Ambulanță ar putea rămâne cu o pagubă mare în buget, întrucât șoferița care conducea autoturismul nu deținea asigurare.

Poliția a deschis un dosar penal în această cauză pentru a stabili dinamica exactă a accidentului și gradul de vinovăție a fiecărui șofer.