VIDEO Camion cu balast, răsturnat pe un drum din Smeeni. O dubă neagră i-ar fi frânat brusc în față

Ghinion pentru un tânăr șofer din Buzău, care s-a răsturnat cu camionul încărcat cu nisip și pietriș între satele Albești și Calțuna, pe raza comunei buzoiene Smeeni.

Evenimentul rutier s-ar fi produs după ce în fața sa a frânat brusc o autoutilitară de culoare neagră, cu numere de Ialomita, care la scurt timp s-a făcut nevăzută.

În încercarea de a evita un eventual impact cu autovehiculul din față, tânărul șofer a trebui sa tragă mult dreapta de volan, însă nu a mai putut stăpâni camionul, care s-a răsturnat într-un lan de grâu, pe marginea Drumului National 2C, în direcția către Pogoanele.

Din fericire, șoferul camionului nu s-a ales decât cu o sperietură pe cinste, însă toată încărcătura aflată în remorcă, aproape 10 tone de nisip și pietriș, a ajuns pe camp.

Pentru ca exista riscul ca autocamionul să aibă scurgeri de combustibil, au fost alertați pompierii de la ISU Buzău, care au sosit în scurt timp la fața locului și au decuplat bateria camionului.

Alături de cei de la ISU, un echipaj de poliție a urmărit ca circulația pe DN2C să se desfășoare în condiții de siguranța, nefiind necesar ca traficul rutier în zona sa fie oprit.

Cercetările au fost preluate de polițiștii din Smeeni, care urmează sa stabilească exact cauzele producerii evenimentului rutier.