VIDEO Cadillac și Corvette, vedetele paradei retromobil din stațiunea Sărata Monteoru

Zeci de maşini de epocă din colecțiile unor buzoieni au putut fi admirate turiștii aflați în acest weekend în stațiunea Sărata Monteoru. Printre exponate au fost câteva decapotabile americane Cadillac din anii ’60 și ‘70, mașinile sport Corvette, vedete în multe filme de acțiune din anii ‘80 dar și autoturisme care circulau și pe la noi înainte de Revoluție.

Bijuteriile pe patru roti au făcut turul stațiunii Sărata Monteoru, aflată zilele acestea în sărbătoare.

După ce au smuls aplauzele turiștilor, mașinile de epocă au poposit în zona dedicată unei serbări câmpenești pentru a fi studiate de aproape.

”Avem mașini de toate categoriile, americane, englezești. Toate sunt vehicule istorice scutite de la taxe și impozite”, a declarat Lilică Dedu, preşedinte Retromobil Buzău.

Cea mai veche maşină înscrisă la paradă a fost un Plymouth cu motor de șase mii de centimetri cubi, fabricat în anul 1957 în Statele Unite. Fiecare maşină are povestea ei, iar proprietarii au fost încântați să o spună oricui s-a arătat interesat.

Cele mai multe priviri le-au atras mașinile americane. Doar în filme mai vedeau uriașele decapotabile Cadillac de pe vremea când șoferii lor aveau pantaloni evazați sau mașini sport cu care circulau eroii filmelor de acțiune din anii ’80.

Expoziţia organizată de Asociaţia Retromobil Buzău a fost una dintre manifestările dedicate Zilei stațiunii Sărata Monteoru.