VIDEO Buzoienii s-au apucat de curățat trotuarele doar de frica polițiștilor locali

Polițiștii locali din Buzău au luat la pas, astăzi, trotuarele din municipiu, ca să vadă dacă proprietarii și-au îndepărtat zapăda din fața caselor. Nu s-au dat amenzi, însă oamenii au fost avertizați că pe viitor vor fi sancționați dacă nu respectă hotărârea Consiliului Local care îi obligă pe proprietari să curețe trotuarele din fața imobilelor.

După ninsorile din ultimele zile, trotuarele din municipiul Buzău s-au acoperit de un strat consistent de zăpadă şi gheaţă. Situatie destul de grea pentru pietoni care trebuie să fie foarte atenți pe unde calcă. Este și motivul pentru care poliţiştii locali le-au atras atenţia buzoienilor de la case, dar şi administratorilor societăţilor comerciale, că sunt obligați să curețe trotuarele.

Înarmaţi cu lopeţi şi mături, mulți proprietari de imobile au acceptat să cureţe zăpada de pe trotuare, decât să plătească amenzile, care pot ajunge la valoare de 1.500 de lei. Omenii legii atrag atenţia și asupra ţurţurilor care se formeaza la streșini, pe care proprietarii imobilelor sunt obligaţi să îi îndepărteze.