VIDEO Buzoienii, alertaţi prin Ro-Alert să rămână în case, după un incendiu de proporții produs la marginea municipiului. Un imens nor de fum toxic se degajă în atmosferă !

Un incendiu de proporţii a izbucnit în dimineața zilei de marţi, 19 ianuarie, la un depozit de reciclare a deșeurilor electrice și electrocasnice.În incinta societății aflată în zona de sud a oraşului Buzău se află cantităţi importante de materiale inflamabile.

Un nor imens de fum poate fi observat de la zeci de kilometri distanţă, iar ISU a transmis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert.


La locul incendiului, pompierii au intervenit cu 4 autospeciale cu apă și spumă.

Incendiul a cuprins depozitul unei societăţi comerciale în care erau depozitate cantităţi importante de materiale combustibile ,de la frigidere dezasamblate.

Zona a fost izolată, gazele şi curentul electric au fost întrerupte.

De asemenea, au fost înlăturate maşinile parcate în zona incendiului iar traficul spre localitățile Smeeni și Pogoanele a fost deviat pe rute ocolitoare.

A fost lansat mesajul Ro Alert în care se anunța incendiu de deșeuri materiale combustibile în zona șoselei Pogonele de la ieșire din Buzău, cu degajări mari de fum.

ISU le-a recomandat buzoienilor să evite zonele expuse, să închidă geamurile locuințelor, să acceseze canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU ȘI IGSU.