VIDEO Buzoianul Gabriel Burtanete, campion mondial la gimnastică

Buzoianul Gabriel Burtanete a devenit primul campion mondial de juniori al României la gimnastică artistică. Cu o medie de 14.424 de puncte, Gabriel a cucerit titlul mondial de juniori la sărituri, în urma a două evoluții sigure și curate. Gabriel Burtanete este legitimat la SCM Gloria Buzău.

Buzăul are un campion mondial la gimnastică. Gabriel Burtanete a cucerit titlul mondial de juniori la sărituri, în urma a două evoluții sigure și curate.

Cu un exercițiu incredibil și cu o medie de 14.424 de puncte, Gabriel, legitimat la SCM Gloria Buzău, a devenit primul campion mondial de juniori al României, câștigând medalia de aur la prima ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică artistică pentru juniori de la Gyor, din Ungaria.

Gabriel Burtanete are 17 ani si alături de fratele său geamăn, Robert, practică gimnastica din copilărie, câștigând de-a lungul timpului importante premii.

<iframe width=”676″ height=”375″ src=”https://www.youtube.com/embed/QKWG3DQY2wA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>