VIDEO Buzăul de ieri și de astăzi, expoziție inedită la o școală gimnazială din municipiul Buzău

Colecția de fotografii reunește imagini reprezentative, în oglindă, ale Buzăului de ieri și de astăzi. Fotografiile originale aparțin unei octogenare din Buzău, prezentă și ea la ianugurarea expoziției.

Ideea originalei expoziții de la Școala gimnazială nr. 11 din Buzău aparține unor adolescenți, membri ai Consiliului elevilor, care au descoperit pe rețelelele de socializare colajul de fotografii ce reprezintă Buzăul de ieri și de astăzi.

Încântați de paralela dintre trecut și prezent, dar și fermecați de istoria orașului, elevii i-au propus dirigintei ca fotografiile să fie expuse în școala unde învață.

Imaginile sunt creația unui om de televiziune, Costel Perianu, editor montaj în cadrul unui post local de televiziune.

Fotografiile originale cu Buzăul de altădată aparțin unei buzoience, Aurelia Sprânceană, prezentă și ea la evenimentul de inaugurare a ineditei expoziții.

Fotografiile au fost realizate în anii 60, de către soțul doamnei Sprâneană. Fotografiile i-au amintit de perioada tinereții, când Buzăul era un oraș în plin proces de industralizare.

Este perioada când s-au construit primele blocuri din oraș, pentru ca tinerii de la sate, chemați să lucreze în noile fabrici, să aibă unde locui.

Inedita expoziție foto va putea fi admirată de către toți elevii Școlii gimnaziale nr. 11 din Buzău începând cu data de 9 septembrie, atunci când va debuta noul an școlar.