VIDEO Buzăul are cel mai tânăr comandant de jandarmi. Învestirea lui Virgil Cueru, în prezența colonelului Sebastian Cucoș

Inspectoratul de Jandarmi Buzău are, de joi, cel mai tanăr comandat din țară. Este vorba de locotenent colonel Virgil Cueru, în vârstă de 39 de ani. La ceremonia de învestire a noului comandant a fost prezent și colonelul Sebastian Cucoș, împuternicit prim-adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Locotenent colonelul Virgil Cueru a fost învestit astăzi, în funcția de şef al Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, după ce a promovat concursul organizat, luna trecută. La eveniment a fost prezent si colonelul Sebastian Cucoş, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

Cueru are 39 de ani, fiind cel mai tânăr commandant al unui inspectorat de jandarmi din ţară. Acesta va avea în subordine sute de ofiţeri şi subofiţeri de jandarmi. Virgil Cueru a îmbrăcat unfirma militară de la vârsta de 14 ani.

Locotenent-colonelul Virgil Cueru a fost detaşat la Buzău, de la Bucureşti, în decembrie 2009. De atunci şi până în martie 2014, Cueru a fost şef al Serviciului Organizare şi Coordonare Misiuni. Ofiţerul buzoian a ocupat funcţia de prim-adjunct al inspectorului şef şi, la 1 august 2017, a fost înaintat la gradul de locotenent-colonel.

De anul trecut, odată cu ieşirea la pensie a fostului comandant, Florin Micheten, Virgil Cueru a coordonat întreaga activitate a instituţiei. Cueru este casatorit si are doi copii.