VIDEO Biserică în stil maramureșean, ridicată cu sprijinul militarilor și personalului civil din Baza Aeriană Boboc

Șase ani a durat construcția bisericii în stil maramureșean din incinta Bazei Aeriene Boboc. Lăcașul a fost sfințit zilele trecute printr-o slujbă oficiată de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Biserica a fost construită din lemn, între anii 2014-2020, cu sprijinul cadrelor militare și al personalului civil din Baza Aeriană „Aurel Vlaicu” și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Are hramurile „Sfântul Prooroc Ilie” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, iar slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Ciprian i-a conferit preotului militar Constantin Neagu rangul onorific de iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru întreaga activitate depusă.

Totodată, cei care au sprijinit lucrările de înălțare și înfrumusețare a bisericii au fost răsplătiți cu distincții de vrednicie și icoane, iar comandantul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” de la Boboc, comandor Ovidiu Bălan, a primit Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.