VIDEO Biserica din satul Negoșina, distrusă de un incendiu provocat de un scurtcircuit electric

A fost panică miercuri dimineață în satul Negoșina, din comuna Cănești județul Buzău, după ce singurul lăcaș de cult din localitate, a fost cuprins de flăcări uriașe. Sătenii au chemat imediat pompierii insă zona greu accesibilă a îngreunat intervenția salvatorilor.

Flăcările au cuprins rapid lăcașul de cult construit în totalitate din lemn, în urmă cu 20 de ani.

Pompierii n-au mai putut face mare lucru după ce au ajuns la locul intervenției, în cele din urmă biserica fiind distrusă complet de incendiu.

„La fața locului au fost dislocate de urgență 2 autospeciale de stingere cu apa și spumă, autoscara mecanică și o autocisterna, cu sprijin SPSU Berca. În urma pătrunderii in zona greu accesibilă autospecialele de intervenție, la sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta generalizat la întreaga biserică, fără a surprinde victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați fără posibilități de propagare. Din spusele sătenilor, clădirea data din anii 2001-2004 fiind construita în principal din material lemnos, ce a favorizat procesul de ardere și dezvoltare rapida a incendiului.” se precizează într-un comunicat remis de I.S.U. Buzău.

Urmărește-ne pe Google News