VIDEO Bătrân din Mihai Viteazu, acuzat de vecini că și-a incendiat casa

A fost panică, marți seara, pe o stradă din cartierul Mihai Viteazu, din cauza unui incendiu care a distrus o casă. Vecinii spun că focul a fost pus intenționat de proprietar, un pensionar de 77 de ani.

La sosirea pompierilor cu două autospeciale de stingere, incendiul se manifesta cu violență în podul unei case de pe strada Cometei. Chiar proprietarul casei este arătat cu degetul de către vecini ca fiind cel care a provocat incendiul.

Ei spun despre pensionarul de 77 de ani că în ultima vreme se comporta ciudat. Chiar acum, în timp ce flăcările înghițeau acoperișul casei, bătrânul refuza să iasă afară.

”Era foarte violent cu nesvasta lui, care a plecat de acasă. În urmă cu două săptămâni a amenințat-o că dă foc la casă, dacă nu se întoarce”, a declarat o vcină.

Proprietarul casei incendiate a fost condus într-o autoutilitară a poliției pentru declarații despre ce s-a întâmplat. Între timp, pompierii au stins incendiul.

 

Este a doua misiune a pompierilor în cartierul Mihai Viteazu. Un incendiu de vegetație a izbucnit în această după-amiază la mică distanță de casele locuitorilor din zona străzii Piersicului. Pentru că flăcările se apropiau amenințător de locuințele lor, oamenii au intervenit cu găleți de apă și cu ce au mai avut la îndemână pentru a stinge focul.

Pompierii au sosit imediat la intervenție, reușind să lichideze flăcările. Focul ar fi pornit de la romii din zonă, care, în timp ce topeau cupru, au aprins din greșeală vegetația uscată.