VIDEO Bătăușii care l-au agresat pe activistul civic, la Parchet, în cătușe

Cei trei bărbați cu vârste între 27 și 44 de ani, acuzați că l-au bătut pe activistul civic Robert Niță, au ajuns luni după amiază în fața procurorului de caz, după ce au compărut ca suspecți, în dosarul penal deschis imediat după comiterea agresiunii.

Bătăușii au fost reținuți aseară după apariția imaginilor șocante, în care un activist civic a fost bătut și urmărit în trafic pe raza a două comune din Buzău.

Cei trei suspecți au ajuns luni după amiază, în fața procurorilor care vor stabili acum dacă vor fi eliberați sub control judiciar sau dacă vor ajunge în fața judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.

Luni la ora 18.00 expiră mandatul de reținere de 24 de ore, iar suspecții vor afla dacă vor merge acasă sau dacă vor petrece următoarele 30 de zile, în arestul IPJ Buzău.

Activistul buzoian, Robert Niță, a fost urmărit în trafic de mai multe mașini ale unor samsari de păsări, care au sărit la bătaie în momentul în care au fost filmați cum făceau comerț ilegal pe raza comunei Săpoca.

Robert Nită, cunoscut și ca „Activistul Buzoian” a fugit în momentul în care mai multe persoane au sărit la bătaie și apoi i-au spart geamul lateral de la mașină.

Agresorii nu s-au dat batuți și au pornit pe urmele activistului civic, hotărâți să se răzbune.

A urmat apoi o urmarire ca-n filme în care nu au lipsit tamponările și apelurile disperate ale lui Robert Niță la 112, toate scenele fiind filmate cu o camera de bord.

Nici interventia polițiștilor nu a calmat în primă faza furia samsarilor, care erau hotărâți sa-i aplice o corecție severă lui Robert Niță.

Deși au fost opriți la un filtru de către oamenii legii, cei trei suspecți au continuat să-l lovească pe Robert Niță, acesta fiind nevoit să fugă din nou ca să scape de bătaie.

În cele din urmă mascații au reușit să-i încătușeze pe cei trei suspecți, sămbătă seara însă aceștia au fost eliberați după audierile preliminare.

După ce imaginile șocante au fost difuzate la TV și în mediul online, cei trei bătăuși au fost reținuți duminică seara, pentru 24 de ore.