VIDEO Bătaie la Colegiul Economic. Doi liceeni, filmați în timp ce își împărțeau pumni

A fost bătaie cruntă între liceeni, vineri dimineață, la Colegiul Economic din Buzău. Într-un filmuleț postat pe Facebook apar doi elevi care își împart pumni și picioare după un conflict izbucnit într-una dintre pauze. Colegii asistă impasibili la scenele șocante, iar unii dintre ei par că ar încuraja bătaia.

Imaginile, extrem de violente, au fost filmate de unii dintre colegi. Cei doi elevi, ambii de la clasa a XI-a E, ar fi avut ceva de împărțit încă de la intrarea la ore. În pauza de la 10.00 la 11.00, conflictul ar fi escaladat, iar unul dintre adolescenți s-ar fi năpustit asupra colegului său, cel care apare pe filmare încasând lovitură după lovitură.

Copleșit de ploaia de pumni, adolescentul este înghesuit într-o bancă de la perete. Un coleg îl „ajută” pe elevul cu bluză grena, ridicându-i ochelarii, probabil pentru a vedea mai bine în ce direcție trimite loviturile. Abia spre finalul bătăii, unul dintre colegi încearcă să intervină pentru a aplana conflictul.

Conducerea școlii a aflat din presă despre incidentul produs astăzi. Directorul unității de învățământ, profesoara Marioara Lungu, a declarat că cei doi elevi vor face obiectul unei anchete disciplinare la nivelul școlii.

Conducerea școlii susține că vor fi cercetați disciplinar și sancționați chiar și cei care au filmat cu telefonul mobil și au postat imaginile în spațiul public. Despre bătaia elevilor a aflat și conducerea învățământului buzoian.

Directoarea Colegiului spune că elevii se aflau în pauza dintre ore și de aceea niciun profesor nu poate fi tras la răspundere pentru incidentul de azi. Nici cadrele de serviciu pe școală nu ar avea vreo vină, susține directoarea, pentru că aceștia răspund doar pentru ceea ce se întâmplă în curte și pe holuri, nu și în clase. Din fericire, niciunul dintre elevii implicați în bătaie nu a suferit vreo leziune mai serioasă.